Norman Tec

Szaszłyki wzmacniające stawy.

Składniki:
1 łyżka sosu chilli
2 łyżki soku z limonki
1 filet z łososia pokrojony
½ pokrojonego awokado
4 pokrojone pomidorki koktajlowe
garść posiekanych świeżysz liści kolendry
1 łyżka oliwy z oliwek
garść jarmużu
 ½ puszki mieszanki fasoli
1 pokrojony strąk grillowanej papryki


Przygotowanie:
Rozgrzej grill do średniej temperatury. Zmieszaj sos chilli z połową soku z limonki. Nałóż łososia na metalowe szpikulce i pokryj sosem. Zmieszaj awokado, pomidorki i kolendrę. Dopraw pozostałym sokiem z limonki. Grilluj szaszłyki przez 7-8 minut, obracając je. W tym czasie wrzuć jarmuż, fasolę i paprykę na 2-3 minuty na rozgrzaną oliwę. Zmieszaj warzywa i ułóż na tym szaszłyk.

Udostępnij na FB